Lanseringstallrik med röd curry/limesås!

Ja, jag vet inte vad jag ska döpa rätten till så det fick bli lanseringstallrik. Eftersom det är idag jag ”lanserar” (töntigt ord, jag vet) min blogg!

Tanken med bloggen är att inspirera fler människor att laga mat utan animalier. En del av dom gamla inläggen är lite slarvigt skrivna och en del har inte ens recept. Det är bara en vacker jävla bild.

Jag ska bli bättre på att anteckna vad fan jag gör i köket, jag lovar.

Hoppas ni hittar något ni vill prova och fråga gärna om ni undrar över något!
Välkomna!

Röd curry/limesås:

3 dl vatten
1 grönsaksbuljong
Zest från 1 lime och saft från en 1/2 lime
2 tsk riven ingefära
3 tsk röd curry (kolla att den inte innehåller räkor bl.a.)
3 msk agavesirap
2 tsk soja
2 vitlöksklyftor, finhackade
1,5 msk majsstärkelse

Häll upp 2,5 dl vatten och resten av ingredienserna, utom majsstärkelsen, i en kastrull och koka upp. Låt småputtra medan du vispar ut majsstärkelsen i en skål med 0,5 dl vatten. Häll i kastrullen och rör om. Låt småputtra någon minut och låt sedan svalna ordentligt innan servering.

Det andra på tallriken är tofu, panerad med majsstärkelse och stekt i rapsolja.
Vitlöksfräst enokisvamp, glasnudlar och.. ja, ni ser nog.

Ett hett tips är att ha ugnen på 120 grader och ugnsformar klara när man gör den här rätten! Jag började steka svampen, sen tofun, sen broccolin och sist spenaten. Bara att hälla över i en form och sen in i ugnen. Så slipper man få hjärtinfarkt liksom. Lyckades servera allt varmt trots fotografering!

3 reaktioner på ”Lanseringstallrik med röd curry/limesås!”

  1. Ser underbart ut ! Måste jag prova en dag . Bra tips att ha ugnen till hjälp, annars kan man lätt bli desperat. Att hålla allt varmt klart + servera snyggt är inte Easy.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *