Potatisbullar med kikärtor, majs och paprika samt en svart- och rödkålssallad och tranbärssås

Vem gillar inte stekt potatismos liksom?

Potatisbullar
Nu gjorde jag en rejäl jävla satts eftersom dom blir så goda och jag älskar att äta. Vill man inte ha 16 bullar så rekommenderar jag att en halverar receptet.
Koka 2 kilo skalad fast potatis. Mosa eller pressa den och tillsätt 100 gram smält margarin och 4 msk majsstärkelse, 1 msk timjan och 1 msk rosmarin. Ha i finhackad röd paprika, kokta kikärtor och majs och blanda väl. Salta och peppra och smaka av. Forma bullarna och stek tills gyllenbruna på medelvärme i olja. Håll varma i ugnen om så behövs. Jag hade mina inne på 175 grader i 10 min, men jag tror inte det behövs om man inte gör så många.

Svart- och rödkålssallad
Fan vad krispigt och gott! Strimla rödkål. Skär av stjälken på svartkålen och grovhacka bladen. Stek först svartkålen i olivolja med lite salt. När den fått lite färg så slänger du i rödkålen och steker några sekunder till.
Servera!

Tranbärssås
Jag ville göra en annorlunda och färgglad sås. Först tänkte jag göra havre fraiche möter lingon.. men så hittade jag tranbärspulver! Ja, den blir färgglad och lite syrligt. Man får balansera med agave (eller sirap om man föredrar det).
Låt soygurt rinna av i ett glas med dubbla kaffefilter minst en timme. Sen blandar du i pulvret, salt och agave tills du är nöjd med smaken!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.