Husmanskost

Jag har ju ett par tusen recept på seitan på den här bloggen så jag behöver kanske inte upprepa mig ännu en gång. Kika under ”hemgjord seitan” så kommer du finna något som passar.

Men ni kanske vill veta hur man lyckas med fantastiskt goda potatisklyftor och himmelsk brunsås?

Skrubba fast potatis och skär i klyftor. Lägg i stor skål och ringla över oliv- eller rapsolja, salt och peppar. Eventuellt lite smoked paprika också. Massera MED HÄNDERNA en stund. Lägg över på en plåt med skalet neråt. Det ska inte vara massa jävla olja flytandes på plåten! Kör i mitten på 225 grader tills gyllenbruna. Jag brukar sänka/stänga av värmen mot slutet så att dom inte får för mycket färg. Släng över en näve flingsalt.

En god brunsås består av havregrädde, soja/havremjölk, majsstärkelse, grönsaksbuljong, ljus soja, eventuellt lite mörk soja, några droppar svampbuljong, fryst persilja, vitvinsvinäger, socker, margarin, salt och peppar.
Vispa ut stärkelsen, häll i allt och koka upp, låt småputtra minst 15 min. Smaka av och justera tills du är 100% nöjd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.