Tofuäggmacka med senapsmajo

Har du inte provat kala namak så är det på tiden att göra det. Det är ett indiskt salt som smakar och luktar ägg. Väldigt märkligt, väldigt gott. Finns i vegobutiker och online. En annan sak som jag vill lyfta är stansringar. Jag fattar inte hur jag kan ha levt i 35 fucking år utan att ha haft stansringar i mitt kök! Mer om dessa senare..

1. Stansa ut runda biffar ur ett tofublock som du delat så att biffarna blir ca 2 cm tjocka. Har du inte hunnit skaffa stansringar så kanske du har en pepparkaksform? Annars funkar det nog med ett glas som du smort med lite olja.

2. Stek dom i rapsolja tills att dom fått lite yta och färg.

3. Vispa kala namak, lite gurkmeja, lite socker och eventuellt lite b-jäst med havregrädde. Häll över biffarna och låt småputtra en stund.

4. Blanda veganmajo med skånsk grovkorning senap. På min macka hade jag crispsallad, rödlök, avokado, tofuägg, tomat och senapsmajo.

Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.