Chokladpudding

Pudding låter inte så sexig. Den skulle kunna heta mousse eller dessert. Men då hade jag säkert kränkt nån jävel och fått massa kommentarer om att ”en mousse måste minsann vara lätt i konsistensen och får inte innehålla kakao och yadayada!”. Trött jag blir. Så den får heta chokladpudding. Ingen bryr sig om en pudding. Jävligt god blir den iaf!

380 g mjuk tofu (eller silken tofu)
100 g mörk choklad (vegan ofc ffs*)
1 msk kakao
5 msk ljus sirap (börja med 3 msk, prova dig fram)

Hacka chokladen grovt och lägg sen den och resten av ingredienser i en matberedare och mixa tills helt slät. (Har du inte matberedare så använd stavmixer och kör i en hög behållare). Använd en slickepott och dra ner från sidorna ett par gånger. Lägg över i en skål och låt stå kallt nån timme innan servering.
Lägg upp i vacker skål, riv över lite choklad och dekorer med lite kokosflingor vid servering. Säg ”är det inte fantastiskt vad man kan göra med den där jävla bönan?” till dina gäster.

* det betyder ”of course for fuck sake” på internetspråk. Jag vet att mina läsare är allt från 12 – 104 år. Själv lärde jag mig att vad YOLO betyder bara för några månader sen.

3 reaktioner på ”Chokladpudding”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.