Wienerbröd

Visst är det fantastiskt att det finns smördegsplattor som inte innehåller smör och som alltså är helt vegetabiliska? Dom är perfekta när man vill göra veganska snabbwienerbröd! Dom blir löjligt goda vill jag lova.

1. Låt plattorna tina i en fuktad kökshandduk i ca 15 min.

2. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper (inte en skärbräda som på bilden. Bloggaren gjorde så för att det skulle vara tydligt och fint).

3. Skär i varje hörn, mot mitten, men inte ända fram.

4. Vik in vartannat hörn mot mitten.

5. Tryck med tummen så att du får en liten grop och klicka i lite sylt.

6. Kör i ugn på 200 grader i ca 15 min. Höj tempen på slutet alt. sätt på grill för att få extra krisp. Ta ut och låt dom svalna innan du klickar på lite vaniljkräm. Jag kokade sirap och socker som jag ringlade över samtidigt som jag slängde över hackade valnötter. Florsocker och smält choklad är också trevligt på wienerbröd!

 

PS. Plattorna kan finnas i frysdisken bland glutenfria produkter. En avdelning där jag sällan rör mig..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.