Mexikanska Not Dogs

Ni anar inte hur svårt det är att döpa alla mina fantastiska recept. Som tur är har jag miljontals med fans som hjälper mig! Denna gång var det Linus Törnqvist som nailade namnet, tack för det!
Ja, själva receptet då. Så nöjd att jag vill ringa patentverket och göra en anmälan. Riktigt grymt med en kryddig grönsakskorv i tortillabrödet istället för såsig jävla sås som kladdar ner halva jävla lägenheten. Ja, ni fattar. Blir riktigt jävla trevlig i korvbröd med chilisås och mayo också! Snälla, prova och ge en kommentar om vad ni tycker!

Blir ca 9 st

1 zucchini
2 morötter
1 spetspaprika (eller vanlig röd paprika)
1 gul lök, finhackad
1 liten burk majskorn, avrunna, 165 gram
2,5 dl kikärtsmjöl
2 msk majsstärkelse
Kryddor: spiskummin, oregano, chili, rökt paprikapulver, vitlökspulver, salt, svartpeppar

Riv zucchini, morötter och paprika i maskin eller för hand. Lägg i ett durkslag eller sil och salta lätt. Rör runt lite och låt rinna av 30 min. Pressa ut så mycket vätska du kan och lägg sedan över i en stor skål.
Blanda allt, först med slev och sedan med händerna. Knåda tills du har en fast ”deg”. Tvätta av händerna och fukta dom sedan lätt med kallt vatten. Rulla korvar på skärbräda. Stek i generöst med olja tills gyllenbruna runt om. Lägg i tortillabröd/korvbröd och ät med dina favorittillbehör!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.