Jordnötssmör

Det blir fantastiskt gott, det är enkelt och tar inte speciellt lång tid. Köper du storpack med nötter så blir det garanterat billigare också.

Köp naturella nötter. Hur länge du rostar nötterna är upp till dig men jag körde på 150 grader i 40 minuter och tycker dom blev perfekta. Du får fram mycket mer smak genom att rosta nötterna först men det är inte nödvändigt. Efter halva tiden så tog jag ut plåten och vände runt nötterna med en stekspade. Låt nötterna svala ordentligt och kör sen i matberedare eller blender tills smöret är helt slätt och krämigt. För mig tog det ca 6 minuter men det beror på vad en har för maskin. Salta och skrapa ner från kanterna och kör nån minut till. YUUM.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.