Seitankebab 3.0

Jag har ju ett recept på kebab som heter seitankebeb 2.0 som jag är otroligt nöjd med. Det här receptet innehåller faktiskt likadana ingredienser och mängd men skillnaden är tillagningsmetoden. Jag ville se hur det blir om man mixar ingredienserna i en matberedare, skiter i att väga allt (för att spara tid) samt knådar i matberedaren (för att spara muskler). Resultatet blev bättre än originalet! Det här receptet kräver ju att du har en matberedare. Alla maskiner är olika så det är omöjligt att säga hur länge du ska knåda men som du ser i filmen så ska degen bli stretchigt som fan.. Anledningen till att jag flätar och snurrar degen är för att få fram textur och trådighet i slutprodukten. Det ger ett mycket tuggigare kött. Nog babblat! Prova nu så får du se hur jävla awesome seitan kan smaka!

Ingredienser

• 1,5 dl kikärtor
• 1 msk miso
• 2 msk tomatpuré
• 0,5 dl näringsjäst
• 1 msk lökpulver
• 1 msk vitlökspulver
• 1 msk spiskummin
• 1 tsk socker
• 1 tsk svartpeppar
• 1 tsk rökt paprikapulver
• 1 tsk MSG (kan uteslutas)
• 0,5 tsk cayenne
• 2 tsk vitvinsvinäger
• 1 msk mörk kinesisk sojasås
• 4 msk olja
• 3 dl vatten

• 4 dl glutenpulver

Gör så här

 1. Lägg allt utom glutenpulver i matberedaren. Använd knivbladet och mixa allt fint.
 2. Byt blad till degblag och häll i allt glutenpulver. Knåda tills du har en varm, stretchig deg som du kan dra ut utan att den går sönder.
 3. Dela degen på fyra lika delar. Se film hur jag gör flätor och knyter ihop degarna.
 4. Packa varje deg i dubbla lager extra starkt aluminiumfolie.
 5. Ånga i 45 min.
 6. Fyll på med vatten och ånga i 45 min till.
 7. Låt svalna ett par timmar.
 8. Skär kebaberna i önskad storlek och lägg i en påse. Marinera med olivolja och ljus sojasås.

15 reaktioner till “Seitankebab 3.0”

 1. Hade inga kikärter, så jag tog vita bönor. Hade inte heller näringsjäst eller MSG, så körde utan. Blev ändå fantastiskt gott!!

 2. Grymt! Blev minst lika bra som v.2.0. Tycker personligen att det blir bättre att ångkoka i folie än i tyg.

  Men varför inte salt i receptet? Jag tillsatte en tesked, tyckte det blev utmärkt.

  1. Tack! Håller med dig, blir bättre att ånga i folie.
   Dels för att det är salt i miso, sojasås och marinad men också för att jag kryddar när jag steker också

   1. Just det, jag marinerar inte. Tycker sojan ger lite för mycket asiatisk touch.

    Hur som helst, klockrent recept, tack!

    1. Tack för dina recept! Ungefär hur länge kör du med degkroken och är det hög eller låg Hastighet?

 3. Älskar ditt tidigare kebabrecept så detta ska provas nu! 😀 Hur länge skulle du gissa på att man bör knåda om man gör det för hand? Tack på förHAND! <3 (pun otroligt intended) 😛

 4. Hej
  Jag har några frågor (helt seitan nybörjare) 🙂
  1. Ungefär hur många portioner blir d på en batch?
  2. Går det bra å frysa den strimlad?
  3. Om den går att frysa, går den att steka direkt från fryst?

  Ska nämligen sälja käk på ett ställe och ska servera seitankebab rulle. Behöver göra typ 100-150 portioner. 🙂

  Ha d fint!
  Mvh Christoffer

 5. Jag har lagat typ efter det här receptet ganska många det senast året. Jag har dock överlag svårt att hålla mig till recept, jag tycker ofta att det bli bättre om man tar mer av nästan allt. Min variant ser ut typ såhär; extra mycket mer av allt det goda och absolut inget natriumglutamat. Kikärtorna har ibland varit svarta eller röda bönor istället, jag gillar att det blir lite sköna färgflagor av skalen på bönorna. Och så kör jag med vanlig lök och vitlök istället för pulver, det blir ju lite mer fibrer av det och lök geléar sig lite när det tillagas och bidrar till en bra konsistens. Jag brukar lägga ner foliepaketen i kokvatten, de är ju ändå så tätt förslutna så de behöver inte ångkokas. Under processens gång går givetvis Rampa – zweitausend på repeat 🙂
  Tusen tack för receptet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.