Kikärtsomelett


• 1,5 dl kikärtsmjöl
• 1 tsk rapsolja
• 2 dl vatten
• 2 tsk b-jäst
• 1/3 tsk bakpulver
• Kala namak, spiskummin, gurkmeja, lökpulver, vitlökspulver, peppar.

Olja att steka i.
Blanda dom torra ingredienserna och vispa sedan ner vattnet. Låt stå 10 min.
Stek på båda sidorna i varm panna med rapsolja.

6 reaktioner till “Kikärtsomelett”

  1. Så bra recept ? jag brukar alltid misslyckas med konsistensen men med detta receptet blev det jättebra ?

  2. Detta har blivit ett go-to recept för mig när jag behöver laga någonting snabbt och mättande. Den blir verkligen jättegod. Ibland brukar jag ha i lite potatis eller hackade grönsaker så blir den lite mer som en spansk tortilla. Tack för recept!!

    1. Tack vad roligt att höra! Jag har några recept på potatisomelett tortilla de patata som är grymma också!

  3. Jag har testat två olika spisar och stekjärn och det bränner fast! Även på medelvärme. Går inte att vända på den. Vad gör jag för fel?

    1. Oj, va tråkigt 🙁 Använder du en gjutjärnspanna? I så fall så se till att det är ordentligt rengjord och inoljad och använd sen generöst med olja vid tillagning. Stek på medelvärme och låt smeten sätta sig innan du lossar med stekspade runt om. Ofta när man har problem med att saker fastnar i pannan så är det stekpanna som är problemet tror jag. Kan tipsa om non-stick pannkaksjärn som är fantastiskt enkla att jobba med! Köpte 2 st för 150 kr st på Ica maxi och använder dom väldigt ofta. OMÖJLIGT att något bränner fast

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.