Plants. Not Lives.

Tre fyllda härligheter från växtriket!

Paprika fylld med seitanfärs

Skär av hattarna på paprikan och rensa bort kärnhuset. Ta vara på det ätbara från hattarna, det ska med i färsen sen.

Jag körde min seitan i en kvarn, men har man inte det så använd mixer eller matberedare. Har man inte seitan så funkar det bra med sojafärs eller annan växtfärs. Börja med att steka färsen tills den fått färg och yta. Stek sen tomatpuré, lök, vitlök och paprika. Krydda med spiskummin, rödvin, ljus soja, färsk persilja. Häll i lite vatten och låt småputtra en stund.

 

Portabello fylld med svampstuvning (recept för stuvning till ca 4 portabellos)

2 msk majsstärkelse
3 dl havregrädde
0,5 dl ljus soja
2 tsk svampfond
1 låda champinjoner, 250 g
Rester från portabellon
Salt, peppar, en knivsudd socker

Ta av foten från svampen och ta ur lite med hjälp av en sked. Var försiktigt så att det inte går hål! Pensla svampen med olja och ställ som en skål på en plåt och kör i ugnen 15 min på 200 grader. Hacka resterna från portabellon och dela sedan champinjonerna på fyra. Stek tills all vätska är borta och svampen har fått färg och yta. Pudra över majsstärkelsen och vispa i grädden. Häll över i en kastrull. Ha i resten av ingredienserna och låt småputtra minst 10 min.

Fyll portabellon med stuvningen och kör i ugnen på 225 grader i ca 15 min. Sätt på grill sista 5 min.

 

Aubergine fylld med örtig aubergineröra

Skölj och torka auberginen. Halvera på längden och skär lite skåror i köttet. Lägg på en plåt och kör i ugnen 15 min på 200 grader. Ta ut och låt svalna lite. Skär med kniv en liten bit från kanterna. Använd en sked och gröp ur köttet. Var försiktig så det inte går hål! Finhacka köttet och stek en stund. Ha i hackad selleri och morot, lite vitvinsvinäger, torkad basilika, oregano, rosmarin, ramslök, chili och salvia. Smaka av med salt och peppar.

Fyll auberginen med röran och kör i ugnen på 225 grader i ca 15 min. Sätt på grill sista 5 min.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.