Solrosfrösmör

Är du ute efter ett budgetsmör som fortfarande är väldigt gott och innehåller en jävla massa bra skit? Se hit. 32 kr för ett kilo naturella solrosfrön på Coop. Det var inget bugetmärke heller, utan risenta som är kända för bra produkter. Eller, Jag tycker dom gör bra produkter och jag är ju ”känd”.

Så här gjorde jag:

Lägg ut 400 gram frön på en plåt och rosta i ugn på 150 grader i ca 50 min. Tar du mindre mängd så tar det inte lika lång tid. Ta ut och vänd med stekspade efter halva tiden.

Kör i matberedare eller blender ca 5-10 min* med salt och 2 tsk socker. Eller, klart du inte måste ha socker men jag upplevde att smaken var aningen besk och lite sträv och att socker löste det problemet. ASGOTT på skorpor!

* tiden kan variera beroende på maskin osv

3 reaktioner till “Solrosfrösmör”

  1. Det här ska jag testa. Nötallergiker och nu vill barnen baka saker med jordnötssmör i, detta borde gå att använda istället så även jag får smaka 😃

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.