Svennebanan-fredagstacos goes awesome

Ja, mängden grönsaker på bilden blev ju mat till ett helt jävla kompani, så jag skriver vad grytan innehåller istället så får ni själva avgöra hur mycket ni vill göra. Dessutom, det går fan inte att misslyckas med den här grytan. It will be awesome hur ni än gör. Typ.

Inspiration till den här rätten har jag fått av BOSH. Kolla in dom på FB. Sjukt grymma recept!

Sötpotatis
Aubergine
Jordärtskockor
Morötter
Gul lök
Vitlök
Purjolök
Paprika
Rotselleri
Zucchini
Tomatpuré

Krossade tomater
Chipotlepasta
Spiskummin
Grönsaksbuljong
Fryst/färsk koriander
Havre fraiche

Skala och skär allt i den storlek ni vill att maten ska införas i er mun. Förutom vitlöken! Den blir lätt bränd om man hackad ner den. Behåll den i klyftor och skär sen efter att den rostats (inte för att det behövs men).
Lägg allt på en plåt och ringla över tomatpuré. Ställ överst i ugnen på 250 grader i ca 25 min. Håll koll så att det inte bränns. Let it roast! Öppna luckan lite då och då för att släppa ut ånga.

Hetta upp olja i en stor kastrull. Får du plats med allt i en gjutjärnsgryta så kör på den! Stek chipotlepasta och spiskummin i olja någon minut innan du drar i alla grönsaker. Häll på krossade tomater, lite vatten, grönsaksbuljong, fryst/färsk koriander och låt småputtra ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

Servera i ett tortillabröd med lite havre fraiche. Jag brukar alltid hotta upp fraichen med lite socker, salt och vitvinsvinäger.
Toppa med färsk koriander.

Varför en del människor äter djur?
Inte en jävla aning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.