Pannkakor med keso och rostade valnötter

Det här kommer jag äta igen så fort solen är tillbaka. Grym picknickmat också! Det enda jag minns av keso (väldigt länge sen jag åt det) är en neutral, mild smak och konsistens av små mjuka korn. Jag tycker min variant nedan verkligen efterliknar det och att det blev fantastiskt gott! Och vilken smak det blir på valnötterna när en rostar dom, Mama Mia!

Keso
400 gram fast tofu
4 dl soygurt
2 msk citronsaft
Salt
Vatten

Dela blocket på bredden och pressa ur så mycket vätska du kan genom att trycka på delarna med kökspapper och sedan ställa över t.ex stekpannor mm för att få tryck på skiten. Hur länge är upp till dig men minst två timmar tycker jag. Jag pressade min tofu i 7 timmar och den blev riktigt fast. Eller galet fast rättare sagt. Varför är det så jävla viktigt då? Du vill härma grynigheten i keso right? Har du en tofu som innehåller massa vätska så komma den smula sönder och bli grötig när den komme i kontakt med soygurt och vatten sen. Sätt den på press på morgonen sen är det bara blanda ihop på kvällen när det är dinner time.

Soygurten låter du rinna av i två glas med dubbla kaffefilter. Samma sak här angående tiden. Varför? Du vill ha en krämig keso och inte en rinning/lös.

Skär tofun i minikuber och blanda sen med soygurt, citron och salt i en stor skål. Rör ordentligt med en slickepott och tillsätt försiktigt lite kallt vatten till du är nöjd med konsistensen. Smaka av och ställ sen i kylskåp tills servering.

Pannkakor (blir ca 9 st)
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl kikärtsmjöl
3 msk majsstärkelse
3 msk olja
8 dl osötad sojamjölk
Salt, en nypa gurkmeja

Blanda dom torra ingredienser och vispa ner mjölken. Låt vila 10 min. Stek i olja tills dom är gyllenbruna på båda sidor. Förvara dom färdiga under lock, t.ex en tallrik.

Rostade valnötter
250 gram valnötter
Salt

Lägg ur nötterna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och salta. Kör i mitten av ugnen på 150 grader i 30 min. Vänd runt nötterna efter halva tiden. Låt svalna. Krossa dom lite försiktigt med händerna och lägg sedan över i en skål.

Svartkål
100 gram svartkål
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
Salt

Skölj, skär bort stjälken, strimla. Massera in olja, vinäger och salt med händerna. Låt stå i kylen 10-15 min innan servering.

Montera dom magiska pannkakorna! Bre ut keson, släng över lite finhackad gul lök, valnötterna och svartkål. Dela på mitten, toppa med nigellafrön eller svarta sesamfrön och för in i den gamla munhålan. BOOM!

2 reaktioner till “Pannkakor med keso och rostade valnötter”

  1. De 3msk olja som står i pannkaksreceptet, skall den oljan i smeten och sedan steka i olja!? Eller hur menar du 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.