Pasta med ostsås och stekta rökiga bönor

Simpel, hyfsat snabblagad men väldigt god måndagsrätt.

Ostsås
Koka några skalade potatisar, en morot, en lök och några vitlöksklyftor tills dom är klara. Sen mixar du dom med växtgrädde och lite av kokvattnet. Koka upp det och krydda med b-jäst, gurkmeja, margarin, grönsaksbuljong, dijonsenap, vitvinsvinäger, socker, vitpeppar och salt. Spädd med lite sojamjölk och låt småputtra en stund. Red av med lite tapiokastärkelse.

Rökiga bönor
Skölj färdigkokta bönor du gillar. Stek på medelvärme i rapsolja tills dom fått ordentligt med färg och yta. Krydda med salt, peppar och smoked paprika nån minut innan du tar av från plattan. Ett tips är att slunga bönorna försiktigt när du ska vända dom. Annars riskerar man att dom pajar och det blir en jävla röra i pannan 🙂

Glöm inte att dränka tallriken med ketchup sen!

2 reaktioner till “Pasta med ostsås och stekta rökiga bönor”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.