Potatisplättar med cashewnötter

Traditionella potatisplättar är bara en jävla massa kolhydrater. Gott, absolut. Men det är nice med lite protein som ger lite mer långvarig mättnad också. Visste du att cashewnötter innehåller bra med järn också?

(Receptet ger 12 plättar)

Ingredienser
1,5 kilo fast potatis
3 dl cashewnötter
2 dl havregrädde
0,5 dl rapsolja
2 msk majsstärkelse
1 msk kryddpepparkorn, mortlade
Salt, peppar, gurkmeja

Koka potatisen. Koka cashewnötterna 20 min. Använd en stavmixer och mixa nötterna med grädden. Använd en potatisstomp och mosa potatisarna och blanda sedan ner resten. Forma plättar och stek på medelvärme tills gyllenbruna. Håll varma i ugn på 120 grader tills alla är klara.

2 reaktioner till “Potatisplättar med cashewnötter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.