Seitankorv med stuvade makaroner

Nej, den smakar inte som falukorv. Den smakar jävligt gott och har en väldigt korvig smak.

150 g fast tofu
1 gul lök
1 msk ljus soja
1 msk ljus misopasta
3 msk tomatpuré
0,5 dl olja
3 dl vatten
Salt, vitpeppar, svartpeppar, cayenne, kryddpeppar, muskotnöt (krydda ordentligt!)

Kör allt i en mixer tills det är helt slätt.

Häll upp 4 dl gluten i en skål och häll över vätskan. Blanda ordentligt med en gaffel. Strö försiktigt över mer gluten tills att du har en deg som håller ihop. Men den ska vara blöt och lite kladdig! Knåda den på bänk ca 5 minuter. Kom ihåg, den ska absolut inte vara torr. Extra viktigt att alltså börja med lite gluten.
Forma en avlång korv och låt vila 10 min.

Sätt ugnen på 180 grader.
Använd extra starkt folie och rulla in korven. Den ska inte rullas tight eftersom den kommer svälla. Sikta på att tre lager folie runt korven och snurra ändarna väl.
Om du inte använder extra starkt folie eller rullar för tight så finns det risk att den smäller i ugnen. Då kommer du bli ledsen.

Kör i mitten av ugnen i 2 timmar. Ta ut och låt svalna tills rumstemperatur. Öppna alltså inte för att titta på korvjäveln! Du måste vänta till dagen efter. Don’t fucking ruin it now! Lägg i kylskåp och låt vila minst 10 timmar.

Den håller 2 veckor i kylskåp och funkar asbra att frysa.
Det blir ca 700 gram färdig korv.
Den är jättegod att äta kall och blir superfin av att steka på medelvärme i olja och/eller mjölkfritt smör. Lite flingsalt och några drag med pepparkvarnen när den fått lite yta och färg är trevligt.

 

Just det! Stuvade makaroner! Jag har provat alla möjliga varianter på att få till den perfekta stuvningen men igår så var faktiskt första gången jag blev 100% asnöjd.

1 stor msk mjölkfritt smör
1 msk tapiokastärkelse (alt. majsstärkelse eller potatismjöl)
5 dl sötad sojamjölk
5 dl osötad sojamjölk
5 dl gammeldags idelmakaroner

Smält smöret, häll över stärkelsen, vispa ner mjölken. Koka upp, häll i makaronerna. Småputtra tills den är krämig och perfekt. Salta, lite svartpeppar och riven muskotnöt. Dö av lycka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.